BUCUREȘTI: Revine cursa caritabilă Race for the Cure
Sâmbătă, 8 iunie, se desfășoară cel mai mare eveniment caritabil internațional, dedicat luptei împotriva cancerului de sân.
Articol de Diana Oprea, Publicat: 05 Iunie 2024, 15:32 • Actualizat: 05 Iunie 2024, 15:32
Race for the Cure Romania este cea mai mare cursă caritabilă internațională destinată promovării sănătății femeii și luptei împotriva cancerului de sân. Se va desfășura în București, la data de 8 iunie, având punct de Start/Sosire în Rondul Kiseleff.
Cursa nu este competitivă, ci sărbătorește sănătatea, cu o plimbare sau alergare ce îmbină sportul, distracția și emoția.
Fondurile strânse vor fi folosite pentru a oferi investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile și peruci din păr natural pentru pacienții și copiii diagnosticați cu cancer, transmite București FM.
Fiecare participant la Cursa Race for the Cure va primi un bilet la Tombola Renașterea (cu premii atractive și surprize, pentru toate categoriile de vârstă). Învingătoarele în lupta cu cancerul, „Doamnele în Roz”, vor participa la Tombola Roz.
Condiții de înscriere
Taxă de înscriere pentru Race for the Cure Romania, 8 iunie 2024:
- Adult (18 ani+) – 60 RON
- Copii <= 18 ani – 30 RON
Fă-ți o echipă și participă la competiție. Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul fundației, trebuie să trimiteți un mail la raceforthecureromania@gmail.com sau contact@fundatiarenasterea.ro.
Fiecare participant primește un kit (tricou și număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu și la Sosire) și medalie la terminarea cursei. Kitul de participare poate fi ridicat de la sediul Fundației Renașterea (strada Virgil Pleșoianu nr. 87, sector 1, București), în perioada 20 mai - 7 iunie, în intervalul orar 10:00 - 18:00.
Poți opta și pentru primirea kit-ului prin curier, odată cu înscrierea electronică (costul transportului se achită la firma de curierat și este plătit de destinatar).
Programul Race for the Cure Romania
8:00 - 09:25 - Înscriere și ridicare kit;
9:00 - 09:25 Încălzire;
9:30 - Start alergare 4 km;
9:35 - Start Învingătoare în lupta cu cancerul 0.7 km;
9:40 - Start plimbare 4 km;
8:00 - 11:30 - activități pentru copii și diverse atracții pentru adulți în zona de eveniment din rondul Kiseleff;
11:00 - Premiere Echipe;
11:30 - Extragere câștigători TOMBOLA Renașterea și TOMBOLA Învingătoarelor în lupta cu cancerul;
Categorii Cursă/Plimbare:
- Alergare 4 km – femei, bărbați, copii;
- Fitness Walk 4 km – plimbare pentru persoane de toate vârstele;
- Pink Walk 0.7 km – alergare / plimbare învingătoare în lupta cu cancerul.
Traseul curselor:
- Alergare/Plimbare 4 KM – Start – Rondul Kiseleff către Piața Arcul de Triumf, unde se virează dreapta (fără înconjurarea Arcului), pe banda 1 de circulație și trotuarul dreapta al Bd. Mareșal Constantin Prezan, până la Piața Charles de Gaulle, continuând pe Bd. Aviatorilor pe bretea și trotuar până la Piața Victoriei, unde se virează dreapta pe Bd. Kiseleff până la zona de eveniment și locul de SOSIRE (sensurile de alergare/plimbare 4 km vor fi delimitate de garduri și banda semnalizatoare);
- Pink walk 0.7 km – Start – Rondul Kiseleff spre Arcul de Triumf, până la Piațeta Regelui (intersecția cu Bd. Ion Mincu), unde se întoarce în loc, pe dreapta pe trotuar, spre zona de eveniment și SOSIRE, (sensul de alergare/plimbare 0.7 km vor fi delimitate de garduri și banda semnalizatoare).
Cel mai mare eveniment internațional strângere de fonduri pentru cancerul de sân
Începând cu anul 2015, Fundația Renașterea organizează Race for the Cure, parte din cel mai mare eveniment internațional de informare și strângere de fonduri pentru cancerul de sân, ce înseamnă peste 160 de curse și peste 2 milioane de participanți, pe 4 continente.
Evenimentul organizat în Romania de Fundația Renașterea are ca scop promovarea prevenției, a depistării precoce a afecțiunilor oncologice, acces egal la investigații medicale și, mai ales, sărbătorirea învingătoarelor în lupta cu cancerul.
În anul 2023, au participat peste 3100 de persoane, dintre care circa 900 au fost copii, elevi și studenți, și 120 de paciente diagnosticate cu cancer.
Citește și: Primul vaccin din lume împotriva melanomului reduce la jumătate riscul de recidivă sau deces