BUCUREȘTI: Târg de produse agroalimentare românești, organizat de Ziua Unirii la Ministerul Agriculturii
Participanții sunt așteptați cu o gamă largă de produse cu specific tradițional.

Articol de Iulian Busan, Publicat: 21 Ianuarie 2025, 17:26 • Actualizat: 21 Ianuarie 2025, 17:27
Bucureștenii, dar și cei aflați în zonă, sunt așteptați în cadrul unui târg destinat promovării produselor agroalimentare româneşti, cu ocazia sărbătoririi, pe 24 ianuarie, a Zilei Unirii Principatelor Române.
Târgul, găzduit în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), va avea loc între 23 și 25 ianuarie 2025.
Expozanţii prezenţi la „Târgul de Ziua Unirii Principatelor Române”, organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud-Muntenia din România, vor oferi participanților o gamă extinstă de produse alimentare româneşti.
Cei care vor vizita târgul vor putea degusta şi achiziţiona bunătăţi din toate regiunile ţării aduse de producătorii locali: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi proaspeţi şi afumaţi, slănină afumată, jambon şi muşchi afumat şi alte preparate din carne, cozonac, pâine, prăjituri, sucuri, conserve de fructe şi legume, miere şi produse ale stupului, preparate din peşte şi vinuri.
Paletă diversificată de produse autentice
Alături de producători, vor participa la eveniment membri ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, şi producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale ţării, cu preponderenţă producători și procesatori care deţin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale (produs tradiţional, produs montan şi produse alimentare obţinute conform unor reţete consacrate) şi sisteme de calitate europene (DOP, IGP, STG).
Vizitatorii vor descoperi, din spațiul montan al țării, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe şi legume proaspete.
Târgul va fi deschis în perioada 23-25 ianuarie, între orele 9.00-19.00.
În ultima zi, programul va fi de la ora 9.00 până la ora 17.00, relatează Agerpres.
Citește și: Pita de Pecica și Salamul de Nădlac, promovate la „Săptămâna Verde” din Berlin