HARGHITA: SJU Miercurea Ciuc a colectat aproape 300 kg de deșeuri medicamentoase în 6 luni
Din cauza unor lucrări, se organizează un spațiu provizoriu pentru colectarea medicamentelor expirate sau nefolosite.
Articol de Diana Oprea, Publicat: 18 Septembrie 2024, 12:54 • Actualizat: 18 Septembrie 2024, 12:54
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea-Ciuc a colectat aproximativ 300 de kilograme de medicamente nefolosite sau expirate în ultimele 6 luni, arată datele furnizate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Kiss Edit.
Comunicări de conștientizare pe tema colectării
„În Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, între luna martie şi sfârşitul lunii august 2024, au fost colectate de la populaţie 289,7 kilograme de medicamente uzate sau nefolosite, expirate.
La începutul activităţii de colectare de medicamente uzate/nefolosite de la populaţie, am întâmpinat unele probleme, s-a întâmplat să fie aduse şi produse cosmetice, sau de exemplu ojă, vopsea de păr, cutii goale de medicamente.
După o perioadă, după ce şi în presă au apărut mai multe informaţii legate de colectarea medicamentelor şi după ce şi spitalul a avut mai multe comunicări de conştientizare pe această temă, nu mai avem această problemă”, se arată în răspunsul transmis.
Spațiul provizoriu și procesul de colectare
Potrivit sursei citate, activitatea de colectare de la populaţie a medicamentelor expirate sau nefolosite este acum în reorganizare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, din cauza lucrărilor de construcţie care se desfăşoară la clădirea principală, scrie Agerpres.
„Începând de luni, 23.09.2024, deşeurile medicamentoase de la populaţie se vor colecta la secţiile spitalului din Strada Nicolae Bălcescu 1 (curtea spitalului vechi), în zilele lucrătoare, între orele 16-17.
Rugăm populaţia să aducă medicamentele într-o cutie, pungă închisă şi să se adreseze colegilor noştri de la serviciul de poartă. Această locaţie este una provizorie, se lucrează la asigurarea unui spaţiu adecvat pentru această activitate. (...) Medicamentele depuse de către populaţie se colectează separat de cele folosite în spital.
După golirea recipienţilor şi selectarea medicamentelor de către personalul care se ocupă de gestionarea deşeurilor periculoase, acestea intră în circuitul de transport şi eliminare a deşeurilor rezultate din activitatea medicală generată de spital, fiind predate operatorilor economici autorizaţi pentru acest scop”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al SJU Miercurea-Ciuc.
Citește și: Un donator anonim oferă Maternității Botoșani un incubator de ultimă generație