PIATRA-NEAMȚ: Primul centru din oraș destinat persoanelor adulte cu dizabilități, construit de Primărie
Valoarea investiţiei este de peste 5,8 milioane lei, din care 4 milioane sunt asigurate de PNRR.
Articol de Diana Oprea, Publicat: 14 Noiembrie 2024, 16:41 • Actualizat: 14 Noiembrie 2024, 16:41
Primul centru de zi din Piatra-Neamț destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi va fi construit de municipalitate, prin Direcţia de Asistenţă Socială.
Centrul va avea o suprafaţă desfăşurată de 511 metri şi va respecta standardele nZEB, ceea ce înseamnă că orice cost privind consumul de energie va fi aproape de zero, precizează un comunicat al Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra-Neamț.
Amplasamentul va respecta şi normativele privind adaptarea clădirilor civile şi a spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu dizabilităţi, notează Agerpres.
Primul centru de acest gen din oraș
„Când am preluat mandatul de primar al municipiului Piatra-Neamţ, am promis că voi fi un primar al tuturor pietrenilor, dar mai ales al celor care au nevoie de cel mai mult sprijin.
Sunt semeni ai noştri pe care viaţa i-a pus la grea încercare şi au nevoie de ajutor specializat, iar prin acest centru, primul de acest gen din oraş, venim în întâmpinarea nevoilor lor şi ale familiilor acestora. (…)
Beneficiarii proiectului vor primi şanse pentru o viaţă mai bună, iar eu îi asigur pe toţi de sprijinul meu necondiţionat”, a declarat, în comunicatul de presă, primarul municipiului Piatra-Neamţ, Adrian-Vasile Niţă.
Facilitățile centrului
Prin intermediul acestui centru vor fi asigurate activităţi de informare, consiliere socială, consiliere psihologică, psihoterapie şi artterapie, activităţi de abilitare şi reabilitare, activităţi de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, activităţi de pregătire pentru muncă şi sprijin pentru integrarea în muncă şi activităţi de integrare şi participare socială, civică, activităţi culturale şi sportive.
Valoarea investiţiei este de peste 5,8 milioane lei din care 4 milioane reprezintă finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Citește și: Prima Secție de Recuperare Medicală a SJU Satu Mare și-a început activitatea