PRAHOVA: Apă contaminată la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Ce măsuri au fost luate
„Rețeaua este contaminată la Spitalul de Pediatrie. Din fericire, în amonte și în aval de Spitalul de Pediatrie nu sunt probleme pe rețeaua Apa Nova”, a declarat, vineri, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cătălin Albu.

Articol de Ana-Maria Anitoiu, Publicat: 14 Martie 2025, 14:31 • Actualizat: 14 Martie 2025, 14:31
Rețeaua internă de apă a Spitalului de Pediatrie Ploiești este contaminată cu bacteria Pseudomonas aeruginosa, potrivit rezultatelor celor mai recente analize făcute pe probele prelevate din mai multe puncte din unitatea sanitară.
„Rețeaua este contaminată la Spitalul de Pediatrie. Din fericire, în amonte și în aval de Spitalul de Pediatrie nu sunt probleme pe rețeaua Apa Nova”, a declarat, vineri, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cătălin Albu, potrivit Agerpres.
Conform acestuia, joi s-au luat măsuri de clorinare a rețelei interioare a unității sanitare, iar luni va avea loc și o dezinfecție pe care o va face o firmă specializată, urmând să fie prelevate noi probe de apă după aceste operațiuni.
În spital se menține restricția privind folosirea apei de la robinet. Pacienții, aparținătorii și personalul medical primesc apă îmbuteliată.
Managerul spitalului: Bacteria a fost depistată la un control periodic
Bacteria Pseudomonas aeruginosa a fost depistată la un control periodic al Apa Nova. Proba a fost luată de la o singură chiuvetă, care este scoasă din circuit, a spus miercuri managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, Anca Mitu.
„Am anunțat Direcția de Sănătate Publică, autoritățile locale și au fost luate măsurile urgente. Astfel, consumul apei potabile a fost oprit în spital, am interzis spălarea biberoanelor și a veselei cu apa de la robinet și am solicitat Apa Nova un rezervor pentru a asigura apa menajeră și potabilă”, a spus Anca Mitu.
Ulterior, Apa Nova a comunicat că toate analizele de laborator efectuate în zona de distribuție care alimentează și Spitalul de Pediatrie Ploiești, realizate până în data de 12 martie, confirmă potabilitatea apei furnizate prin sistemul public de alimentare, potențiala prezență a bacteriei Pseudomonas aeruginosa vizând rețeaua interioară de apă a spitalului.