TÂRGU MUREȘ: Lucrările la Liceul „Gheorghe Șincai”, finalizate
Din data la care s-a construit unitatea școlară, în anul 1975, nu s-a mai investit deloc în instalații, zugrăveli și tâmplării.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 21 Martie 2024, 13:46 • Actualizat: 21 Martie 2024, 13:50
Cele trei corpuri de clădiri ale Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” prezintă intervenții realizate pe o suprafață totală cumulată de aproape 5.400 mp. În acest spațiu funcționează școala propriu-zisă, sala de sport și atelierele școlare.
Investiția vine cu schimbări majore
Lucrările au constat în refacerea integrală a instalațiilor de apă-canal, a celor termice și de ventilație, dar și a instalațiilor electrice, reparația tencuielilor, zugrăveli interioare pe toți pereții și pe tavane. S-au reabilitat toate grupurile sanitare, s-au înlocuit tâmplăriile interioare și s-au refăcut pardoselile.
În exterior, toate cele trei clădiri au fost anvelopate și eficientizate energetic, iar în curți s-au executat lucrări de reparații la aleile și la terenul de sport, comunică Radio România Târgu Mureș.
„Tot ce s-a putut s-a schimbat, de la încălzire, la instalațiile electrice, ferestre, reabilitare energetică. Valoarea investiției se ridică la 14,3 milioane de lei, aceasta înseamnă cele trei corpuri de clădire, din care 72% sunt fonduri locale și 28% sunt fonduri europene”, declară primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.
„Înainte” și „după”
Directoarea liceului, Antoaneta Rauca, a precizat că nu s-au mai făcut investiții atât de importante de la construcția unității școlare:
„Era o școală veche, construită în anii 1975, iar de la acea dată nu s-a făcut nimic la această școală, până în prezent, decât reparații superficiale. Era mare problemă cu sistemul de încălzire și cu sistemul electric. Aceasta a fost școală gimnazială, iar tot ce a fost proiectat la nivel de toaletă a fost pentru copiii din clasele I-VIII. Acum sunt noi, moderne, sălile de clasă sunt aerisite.”
În perioada următoare vor mai sosi în școală noi dotări, achiziționate de primărie printr-un proiect finanțat prin PNRR și semnat anul trecut, în valoare de 10 milioane de euro.
Citește și: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca lansează programul „Vreau la facultate”