VRANCEA: Un incendiu a mistuit aproape 35 de hectare de vegetație la Dumitrești
Echipajele de intervenție au acționat timp de 7 ore.

Articol de Diana Oprea, Publicat: 11 Martie 2025, 11:10 • Actualizat: 11 Martie 2025, 11:13
Un incendiu a izbucnit, luni seara, în satul Tinoasa, comuna Dumitrești, afectând aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, la doar după două zile de la un alt incendiu care a ars un teren de 160 de hectare în Lăstuni, localitatea învecinată. Cauza probabilă a incendiilor este acțiunea umană, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Intervenție de 7 ore
„Luni seara, un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în comuna Dumitreşti, sat Tinoasa, a afectat circa 35 de hectare de vegetaţie.
Echipajele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea focarelor, astfel încât să prevină extinderea flăcărilor, incendiul fiind lichidat după o intervenţie care a durat aproximativ şapte ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.
Pentru stingerea incendiului, la faţa locului a intervenit iniţial Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumitreşti cu o autospecială pentru stingerea incendiilor, relatează Agerpres.
Pentru gestionarea situaţiei, în sprijinul echipajului SVSU Dumitreşti s-au deplasat forţe suplimentare din cadrul ISU Vrancea şi ISU Buzău, respectiv o autospecială de stingere de la punctul de lucru Dumbrăveni, o autospecială de primă intervenţie şi un ATV de la detaşamentul de Pompieri Focşani şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul detaşamentului de Pompieri Râmnicu Sărat.
Incendii de vegetație frecvente în Dumitrești
În urmă cu două zile, alte 160 de hectare din comuna Dumitreşti, sat Lăstuni, au fost afectate de un incendiu de vegetaţie uscată, pentru stingerea acestuia intervenind ISU Buzău, SVSU Dumitreşti.
Zona Dumitreşti se confruntă frecvent cu incendii de vegetaţie, anul trecut fiind afectate câteva sute de hectare. Intervenţiile sunt dificile din cauza terenului accidentat şi a lipsei surselor de apă, pompierii fiind nevoiţi să transporte apa cu ATV-uri.
Pentru a preveni astfel de evenimente, autorităţile fac apel la cetăţeni să evite utilizarea focului deschis în spaţii deschise şi să respecte măsurile de siguranţă.
Citește și: Peste 770 de hectare afectate de incendii în județul Caraș-Severin