Prima ediție a Galei Luminilor, la Muzeul de Artă Constanţa
Evenimentul caritabil va debuta cu un concert extraordinar susţinut de Corul reunit al Facultăţii de Arte din cadrul UOC, urmat de o prezentare exhaustivă a 57 de lucrări de artă.
Publicat: 18 Martie 2024, 22:06 • Actualizat: 18 Martie 2024, 22:15
Muzeul de Artă din Constanţa găzduiește pe 27 aprilie, de la ora 20:00, prima ediție a Galei Luminilor.
Evenimentul va debuta cu un concert extraordinar susţinut de Corul reunit al Facultăţii de Arte din cadrul UOC, urmat de o prezentare exhaustivă a 57 de lucrări de artă, de o licitaţie deschisă în cadrul căreia vor fi cumpărate lucrări ale unora dintre cei mai importanţi artişti vizuali din România prezentului, precum şi de câteva surprize, relatează Radio România Constanța.
"Generozitatea celor prezenţi se va concretiza în cinci burse cu ajutorul cărora cinci copii/ tineri talentaţi, cu potenţial, dar fără posibilităţi, îşi vor putea construi câteva etape în drumul către calea propusă.
"Gala Luminilor se bucură de participarea maestrului Mircia Dumitrescu, căruia îi mulţumim pentru gestul absolut pe care l-a făcut, acela de a dărui. Zeci de artişti vizuali români şi nu numai au dorit să se implice în acest eveniment şi le suntem recunoscători tuturor”, a declarat Ovidiu Felipov, managerul proiectului „Gala Luminilor”.
De asemenea, pe această cale, organizatorii ţin să le mulţumească generoşilor artişti care au donat lucrări pentru a susţine evenimentul.
Prin intermediul artei, gala conectează toate domeniile şi categoriile sociale şi împlinește un deziderat al anticilor – conştientizarea a ceea ce înseamnă conceptul de „cetăţean”, de participare la viaţa comunităţii, de susţinere a celor vulnerabili pentru a se putea ajuta singuri, de generozitate, empatie, emoţie şi cunoaştere.
Arta este alchimia fluidă care catalizează toate aceste entităţi ideatic-filosofice şi le transformă în acţiuni, creând astfel echilibrul atât de necesar în dinamica haotică a contemporaneităţii.
„Gala Luminilor” este un eveniment de înaltă ţinută.
Invitaţii sunt rugaţi să respecte dress code-ul impus – Black Tie şi, la primirea scrisorii/ mailului care va conţine invitaţia oficială, să confirme sau să infirme participarea la eveniment, dat fiind faptul că locurile sunt nominale şi, prin urmare, limitate.
Citește și: Gala Radio România Cultural, pe 22 aprilie