BRAȘOV: GastroPan, la final
Maestrul cofetar Gabriela Mirică a realizat, cu ingrediente 100% românești, cel mai bun tort din cadrul expoziției.
Publicat: 16 Martie 2024, 11:52 • Actualizat: 16 Martie 2024, 12:02
Cea de-a XV-a ediție a expoziției GastroPan, care s-a desfășurat în aceste zile la Brașov, ajunge la final sâmbătă.
Evenimentul a fost găzduit de complexul Lux Divina.
Tortul Anului 2024
Maestrul cofetar Gabriela Mirică a realizat, cu ingrediente 100% românești, cel mai bun tort din cadrul expoziției, notează Radio România Brașov FM.
În compoziție s-au regăsit nuci, dulceață de cireșe negre sau jeleu de vișine.
La categoria „Piesă artistică” lucrarea care a impresionat juriul a fost compusă din produse dulci ce au surprins frumusețea basmelor și a folclorului românesc, iar câștigătorul a folosit 9 proverbe românești ascunse în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalț.
Loc de întâlnire pentru profesioniști în domeniu
Pe lângă aceste competiții, vizitatorii au putut descoperi ultimele noutăți folosite în industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa.
„Este punctul de întâlnire dintre producător, furnizor, distribuitor de utilaje, echipamente de lucru, materii prime ingrediente, soluții, tehnologii, ambalaje pentru sectoarele specificate”, a declarat Claudia Popa, inginer în industria alimentară.
Citește și: Lăsata Secului, sărbătorită la Novaci