Prima ediție a Serenadelor studențești, la Timișoara
Tinerii au vizitat spitalele în care lucrează profesorii și îndrumătorii lor pentru a le cânta în semn de mulțumire.
Articol de Matei Pavel, Publicat: 10 Mai 2024, 19:57 • Actualizat: 10 Mai 2024, 20:16
Peste 150 de mediciniști din Timișoara au luat parte la prima ediţie a Serenadelor studențești.
Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din orașul de pe Bega urmează o tradiție care există deja în alte centre universitare.
Tinerii au vizitat spitalele în care lucrează profesorii și îndrumătorii lor pentru a le cânta în semn de mulțumire.
“M-am decis să vin pentru că mi se pare o inițiativă extraordinară, unică în Timișoara. Colegii mei au inițiat acest lucru și, în primul rând, am vrut să-mi creez o amintire pe viață alături de colegii mei”, a declarat o studentă, citată de Radio România Timișoara.
“Am început să facem aceste sernade pentru că nu am vrut să rămânem în urmă ca și centru universitar, să arătăm și noi țării că putem. Foarte emoționant de la început până la sfârșit”, a mărturisit un alt student.
“Colegii mei sunt extraordinari și le mulțumim foarte mult că s-au implicat și că au venit și le mulțumim profesorilor și tuturor care ne-au susținut și să sperăm că emoțiile pe care le transmitem sunt pozitive și că lumea o să se bucure”, a spus o altă tânără.
Tinerii au fost implicați în întreg procesul creativ. Au preluat piese consacrate și l-a compus versuri noi, care să se potrivească vieții studențești.
“Recunosc că ne-am inspirat de la alții, adică am văzut la alte centre, în Cluj și în Mureș, și mi-am dorit foarte mult de anul trecut să facem și noi asta. E un amalgam de sentimente, nostalie amestecată cu bucurie, cu tristețe pe alocuri. Credem că tot efortul am meritat și cumva mă bucur că am reușit să-l transpunem în versuri și să transmitem”, spune Maria Radeș, studentă și compozitoare.
Cristian Bâclea, dirijor al orchestrei, speră ca și colegii lui mai mici să ducă mai departe inițiativa pornită zilele acestea.
“A fost destul de greu, pentru că întotdeauna prima ediție cred că este cea mai grea, pentru că nu avem un contur după care să ne luăm. A fost greu până ne-am adunat până ne-am organizat să scriem versurile. Toate versurile pe care le veți auzi astăzi sunt scrise în totalitate de noi, puse pe piese celebre, pe șlagăre. Partea organizatorică, aprobarea spitalelor, aprobarea de la primărie și toate asta a fost, de fapt, una dintre cele mai mari provocări”, a explicat Cristian Bâclea.
Citește și: Peste 100 de unități de învățământ își prezintă oferta educațională la Târgul Liceelor din București