Recomandările medicilor pe timp de caniculă
În zilele cu arșiță sunt de evitat plimbările prin zonele însorite și activităţile care presupun efort fizic.

Publicat: 23 Iunie 2024, 09:02 • Actualizat: 23 Iunie 2024, 10:16
Pe timp de caniculă, suntem sfătuiți să ţinem cont de anumite recomandări ale specialiştilor pentru a evita lipotimiile şi pentru a nu ne fi rău.
Temperaturile ridicate nu le creează probleme doar bolnavilor cronici, copiilor sau persoanelor în vârstă.
Evitarea soarelui şi a zonelor fără ventilaţie, dar şi a folosirii aerului condiţionat în exces sunt doar câteva dintre sfaturile medicilor pentru această perioadă.
Alcoolul și cafeaua, de evitat în zilele caniculare
Pe timp de caniculă, primul sfat pe care îl dau medicii este acela de a evita pe cât posibil plimbările prin zonele însorite sau activităţile care presupun efort fizic, în special în intervalul orar 11:00-18:00.
"Este necesar ca organismul să fie hidratat, să se evite alcoolul! De asemenea, este important ca în alimentaţie să găsească fructe şi legume proaspete. Este bine să se evite consumul de cafea. În plus, ca să poată trece cu bine perioada de caniculă, toată lumea ar trebui să facă două, trei duşuri pe zi", spune dr. Sandra Alexiu pentru Radio România Actualități.
Indiferent de starea de sănătate a fiecăruia dintre noi şi de vârstă, medicul ne mai recomandă să nu ieşim în spaţii aglomerate la orele amiezii.
Sandra Alexiu ne sfătuieşte atunci când folosim aerul condiţionat să avem grijă ca diferenţa de temperatură dintre interior şi exterior să nu fie mai mare de 5-6 grade Celsius.
Un cod roșu de caniculă este în vigoare pentru sudul țării.
Citește și: Canicula impune condiții speciale de lucru